Kaarinan VPK:n nuoriso-osasto tänään

Nuoriso-osastoomme kuuluu iältään 10-17-vuotiaita nuoria, tyttöjä ja poikia. Nuoret kokoontuvat kerran viikossa maanantai-iltaisin harjoittelemaan pelastusalan tietoja ja taitoja mm. eläintenpelastusta, vaarallisten aineiden onnettomuuksia, alkusammutusta, ensiapua, sekä monenlaisia muita pelastusalaan kuuluvia toimenpiteitä. Perinteisten sammutusharjoitusten ohella nuoret osallistuvat leireille, kursseille sekä erilaisiin kilpailuihin. Vuonna 2016 voitimme kansainvälisen CTIF-kilpailun (Comité technique international de prévention et d´extinction du Feu) Suomen mestaruuden ja saimme osallistua kansainväliseen kilpailuun Itävallassa.

Vuoden ehdottomaksi kohokohdaksi on noussut kesänleirit, johon osallistujia on ollut runsaasti. Vajaan viikon kestävällä liitonleirillä on nuorilla mahdollisuus luoda uusia ystävyyssuhteita, osallistua erilaisille pelastusalan kursseille ja kehittyä harrastuksen parissa. Kaarinan VPK järjestää myös omia 24 tunnin harjoituksia, joissa nuorilla on mahdollisuus päivystää palokunnassa vuorokauden ajan hälytysosaston malliin. Muun toiminnan ohella järjestetään nuorille kerhoiltoja sekä retkiä ja tutustumisia muihin osastoihin ja erikoiskohteisiin. Nuoriso-osasto on palokuntatoiminnan tulevaisuus!

Kiinnostaako tulla mukaan toimintaan? Ota yhteyttä lomakkeen kautta ja kerro itsestäsi. Nuoriso-osaston johtaja ottaa sinuun sen jälkeen yhteyttä ja pääset tutustumaan palokuntaan ja halutessasi ajelulle paloautolla.